תחזוקת מטפים

תחזוקת מטפים – בדיקת תקינות מטפים וציוד כיבוי אש נושא הבטיחות והביטחון הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בחיים. הדבר אינו שונה במבנים (עסקיים ופרטיים), בהם הבטיחות כלל ובטיחות האש בפרט – היא קריטית ויכולה להציל חיים. תחזוקת ציוד כיבוי אש, היא שם כולל למספר ביקורות ובדיקות תקופתיות של כל המערכות וציוד גילוי וכיבוי האש במבנה. […]

תחזוקת מטפים – בדיקת תקינות מטפים וציוד כיבוי אש

נושא הבטיחות והביטחון הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בחיים. הדבר אינו שונה במבנים (עסקיים ופרטיים), בהם הבטיחות כלל ובטיחות האש בפרט – היא קריטית ויכולה להציל חיים.

תחזוקת ציוד כיבוי אש, היא שם כולל למספר ביקורות ובדיקות תקופתיות של כל המערכות וציוד גילוי וכיבוי האש במבנה. החוק בישראל, מורה על ביצוע ביקורת למערכות ולציוד גילוי וכיבוי אש פעם בשנה.

ציוד גילוי אש כולל בעיקר את מערכת הגלאים (גלאי עשן) והרכזות האוטומטיות. מערכות וציוד כיבוי האש כוללים את הספרינקלרים (מתזים), גלגלונים וכמובן, מטפים.

 

מה זו בדיקת מטפים לכיבוי אש?

מטף, הוא חלק מציוד כיבוי אש אשר נועד כדי לכבות לחלוטין שריפות קטנות ו\או לעכב התפשטות של שריפה, עד להגעת צוות כיבוי האש. המטף נראה כמו בקבוק אדום גדול והוא מכיל חומר שמטרתו 'לחנוק' את החמצן באוויר ולקרר ובכך, לכבות את האש.

מבחינת סוג החומר בתוך המטפים, הנפוץ ביותר בישראל הוא מטף אבקה יבשה. כמובן שיש סוגים שונים של מטפים המתאימים לצרכים ולמבנים שונים כמו מטף גז 'הלון' לשימוש בלוחות חשמל ומטפי קצף המיועדים יותר לשימוש בתחנות דלק.

שני הסוגי העיקריים הם:

  • מטף לחץ – הנפוץ ביותר בישראל. מטף המלא בחומר בוואקום.
  • מטף 'מחסנית' – מטף שיש לנקב אותו על מנת להשתמש בו בעת הצורך.

לבדיקת מטפים יש שתי בדיקות תקופתיות- 

  • ביקורת מטפים שנתית – מתבצעת על ידי בודק מטפים מוסמך ובהתאם לתקן 129 של מכון התקנים הישראלי. מטרתה היא לוודא כי כל המטפים במבנה תקינים וכשירים לשימוש. מטף שאינו בתוקף, או אינו תקין- לא יוכל לסייע בכיבוי שריפה במקום.
  • בדיקת מטפים חודשית – במבנים רבים (בעיקר בבניינים ומבנים עסקיים), יש ממונה בטיחות. באחריותו לבדוק את כל המטפים במבנה פעם בחודש ולוודא כי הלחץ בהם תקין וכי הם לא פרקו.

 

מה כוללת בדיקת מטף כיבוי אש?

בדיקת מטפים, כוללת מספר שלבים הכרחיים המוודאים לחלוטין את תקינות, כשירות ותוקף המטפים והם:

  1. אטימות – מטף שאינו אטום ונכנס אליו אוויר, לא יוכל לפרוק כראוי בזמן שריפה. מטפים צריכים להיות אטומים לחלוטין, עד לרגע השימוש בהם.
  2. לחץ – על כל מטף יש מד לחץ עם חץ שצריך להורות על הסימון הירוק. במידה והוא מורה על סימון אחר, הלחץ במטף אינו תקין.
  3. מיקום – בודק המטפים צריך לוודא כי הם מותקנים במבנה לפי הקבוע בתקן הישראלי.
  4. תוקף – הכוונה היא לחומר בתוך המטף. התוקף הוא 6 שנים ממילוי החומר האחרון במטף כלומר, אם גוף המטף תקין אין צורך להחליפו אלא רק למלא אותו מחדש.
  5. מידת החשיפה לחום – המטפים צריכים להיות במקום מוצל ולא חשופים לטמפרטורות גבוהות מידי.
  6. תוצאות בדיקות מטפים – בסיום הבדיקה, הבודק מדביק מדבקות אישור על כל המטפים עם תאריך הבדיקה ושמו. בנוסף, הוא ממלא דו"ח מפורט ונותן אישור חתום על ביצוע הבדיקה ותקינות המטפים ללקוח. במידה ונמצאו ליקויים בתקינות המטפים, הבודק כולל בדו"ח הבדיקה את כל הליקויים ובאחריות הלקוח לתקן אותם בהקדם, על מנת לקבל את אישור התקינות.

 

מיקוד – מערכות גילוי וכיבוי אש 

מערכות גילוי וכיבוי אש כוללות לא מעט פרמטרים וציוד, שיש לבדוק לפחות אחת לשנה. ציוד כיבוי אש תקין וכשיר, יכול להציל רכוש ואף חיים במקרה של שריפה.

בדיקות אלו, מתבצעות רק על ידי בודקים מוסמכים ו\או חברות מוסמכות בתחום. מקצועיות, יסודיות, אחריות וניסיון, הם פרמטרים שחייבים להיות אצל כל חברה וכל בודק מוסמך.

מיקוד תקשורת וביטחון בע"מ, היא חברה המתמחה ופועלת בתחום כבר למעלה מ-30 שנה. החברה בעלת תו התקן  ISO 9002ומספקת מענה מלא לצרכים שונים בתחומי האש, התקשורת והביטחון בישראל.

החברה מתמחה בהתקנה ותפעול שוטף של מערכות אזעקה, ציוד גילוי וכיבוי אש, מתזים, מערכות צילום והקלטה, אינטרקום, בית חכם ועוד.

אנו רואים את שירות הלקוחות כערך עליון והצוות המקצועי שלנו, מסייע, מייעץ ומלווה באופן מלא ושוטף את כל לקוחות החברה.

לקבלת ייעוץ מקצועי ולמענה על שאלות, הינכם מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון 1700-502-501. 

לתיאום פגישת ייעוץ

    מעדיפים להשאיר פרטים טלפונית? לתאום פגישה 1700-502-501

    chevron_left לקבלת ייעוץ ללא עלות